Shiatsu cursus

Shiatsu cursus voorjaar 2024

Ontdek in deze Shiatsu massagecursus van 10 bijeenkomsten hoe je familie en vrienden op een eenvoudige manier kunt helpen bij pijn- en vermoeidheidsklachten. Met deze massage leer je om blokkades in het lichaam op te lossen en balans terug te brengen. Shiatsu is heerlijk om te ontvangen en om zelf te geven.

Shiatsu is een Oosterse vorm van massage. Shi betekent letterlijk vinger, atsu betekent druk. Je gebruikt voornamelijk je duimen, vingers en handpalmen om druk uit te oefenen op het lichaam. Hierbij maak je vooral gebruik van je lichaamsgewicht en veel minder van je spierkracht. De Oosterse geneeskunde gaat ervan uit dat door het lichaam allerlei energiebanen (meridianen) en acupunten (energiecentra) lopen die verbonden zijn met je organen. Door deze energiebanen stroomt je levenskracht (Ki). Als de stroming minder goed verloopt, kun je klachten krijgen. Met Shiatsu massage stimuleer je het herstel van de stroming en het oplossen van blokkades. Het richt zich op het zelfhelend vermogen van ons lichaam.

Deze massage helpt je om je aandacht te richten op je lichaam en je hoofd leeg te maken van de beslommeringen en soms stress van alledag. Je wordt je bewuster van je lichaam en van waar eventuele blokkades zitten. Het is uitermate geschikt voor het verminderen van stress, spanningen, slaapproblemen, pijnlijke spieren en gewrichten. En zeg nou zelf, wie kan er nu niet zo nu en dan een ontspannende massage gebruiken?

– Iedereen kan Shiatsu leren, je hebt geen voorkennis nodig
– Je oefent met elkaar in makkelijk zittende kleding op een mat
– Elke sessie start met Japanse Do-in oefeningen om startklaar te zijn
– Elke sessie eindigt met een weldadige meditatieoefening
– De cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten op (volgt nog)
– Plaats: (volgt nog)
– Gratis proefles op (volgt nog) om te ervaren of dit iets voor je is
– Wie doet er mee?

Meer informatie en aanmelden via contact