Voorproefje

De volgende onderwerpen komen in mijn consults en workshops aan de orde.

Neem het heft zelf weer in handen

We maken ons steeds meer afhankelijk van dokters, het Voedingscentrum, experts etc. Ongetwijfeld met alle goede bedoelingen. Maar als je weer goed in je vel zit weet en voel je wat goed voor je is. Wat voor jou klopt. Want ieder mens is uniek. Havermout in de ochtend kan voor de een goed zijn, de ander is beter af met een eitje.

Eet echt voedsel

De supermarkt probeert je te verleiden. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Er worden stoffen uit voedsel gehaald, zoals vet. En andere stoffen juist weer toegevoegd, bijvoorbeeld calcium. Je lichaam begrijpt daar niets van en kan daar niet goed mee omgaan. We moeten onszelf niet vullen, maar voeden met echt voedsel.

Volg de seizoenen

Elk seizoen vraagt een andere manier van eten. De natuur regelt dat vanzelf met de groentes die op dat moment het beste groeien. Het is nu lente, we moeten uit onze winterslaap komen. Dus dat betekent licht verteerbaar voedsel dat ons weer wakker maakt. Elk seizoen heeft zijn eigen emoties en smaken en is gelinkt aan bepaalde organen in je lichaam.

Smaken zijn de sleutel

Voedsel eten is proeven en ruiken. Zuur, zoet, zout, scherp, bitter. Geuren roepen herinneringen bij je op. Als de natuurlijke aroma’s verdwijnen krijg je ook geen natuurlijke prikkels meer.

 

Haal je brandstof niet waar je auto dat doet